Cum au aparut scaunele pentru bar -  cele mai logice fapte din istorie

  

   De fiecare data cand oamenii se gandesc la un lucru practic din casa lor, iau in minte un loc pe care sa se aseze, deci, este evident ca se gandesc la scaune sau la canapele. Cu toate ca o multime dintre proprietarii de case iau in considerare o varietate de accesorii pentru sezut, scaunele nu se demodeaza si nici nu o vor face niciodata, ele fiind utilizate din cele mai vechi timpuri si vor fi nelipsite in continuare.

De la creatie la arta scaunelor

   Incepand cu anul 3000 i. Hr. si pana in prezent s-au identificat mai bine de 35-40 de stiluri distincte de a realiza scaunele, atat in locuinta proprei, cat si pe terase, in restaurante sau in cluburi. Utilitatea lor este pe semne definita, pentru ca aceste piese de moblier asigura sustinerea spatelui intr-o pozitie corecta si sunt ideale in acele timpuri de oboseala in care ne dorim cu totii sa stam confortabil pe ceva anume.

   Si, cu toate ca i se stie prea bine intrebuintarea, scaunul nu a fost pur si simplu o piesa de mobilier. A devenit o piesa de arta, o piesa de colectie si a reflectat statulul persoanei care sedea pe el. De exemplu, epoca medievala prezinta o suita de scaune din lemn, scaune tapitate, scaune cu elemente geometrice, motive laice sau religioase ce reflectau pozitia sociala a individului.

   Mai apoi, epoca Renascentista a adus in prim plan scaunele masive, scaunele cu baldachin si cele cu picioare inalte, ce prezentau o nota distincta incaperii. Aceste scaune erau ornate cu fel si fel de materiale scumpe, captusite cu stofa, dantela sau satin si erau corelate cu rangul social al nobilimii, dar si cu opulenta.

   Secolul XX a adus in istorie cea mai mare schimbare a scaunelor pentru locuinta; tot atunci acestea devenind si parti importante pentru baruri, restaurante si locatii speciale destinate boierilor. In acest secol, scaunele au prins forme unice, forme definitorii, fiind realizate in moduri simplificate, dar si modificate in functie de confortul ergonomic pe care trebuiau sa il ofere corpului. Cu alte cuvinte, scaunele au ajuns sa fie arta, sa fie piesele de care nu se putea lipsi nicio bucatarie moderna, sufragerie sau dormitor.

Nonconformism in arata mobilierului in secolul XXI

   Secolul XXI cunoaste cea mai mare raspandire a scaunelor, materialele de confectionare si realizare fiind diverse, de la lemn, aluminiu, plastic sau sticla. Designerii se reinventeaza de fiecare data cand acest concept incepe sa prezinte valente importante pentru decorul unei locuinte, mizand pe scaune ergonomice, plate, cu picioare din lemn sau aluminiu integral, dar si pentru scaune din plastic in variate culori si modele.

   Scaunele din lemn, cele cu spatar, cele fara spatar, cu burete sau lipsite de burete se regasesc in fiecare local public, proprietate privata sau gradina de vara. Oricine va dori sa stea la o cafea in propria bucatarie poate opta pentru scaune inalte, pentru scaune cu burete sau pentru scaune de bar, ce pot fi ajustabile in functie de inaltime. Ce este mai important este si extraordinara gama de modele, ce ne demonstreaza inca o data ca scaunele nu au forme si tipare fixe.

Cum schimba scaunele de bar aspectul unei locuinte?

   Cu siguranta ati analizat modul in care o locuinta isi schimba punctul de interes si de atractie daca aceasta este dotata cu scaune inalte de bar. Scaunele de bar sunt acele piese de mobilier ce ofera o amprenta festiva locuintei, incat aceasta sa fie cat mai personala si cat mai individuala. Cu siguranta scaunele de bar pe inaltimi ofera mai mult spatiu de locuit si miscare intr-o incapere si este destul de important sa scoata din anonimat ceea ce este pe langa ele.

   De exemplu, ati observat cu totii ca acele scaune de bar puse langa un pseudo-bar in locuinta ofera mai multa lumina, miscare si o imagine vizuala mai placuta locului. Daca alegi sa iti mobilezi locuinta, atunci trebuie sa ai in vedere si achizitionarea unor scaune de bar cu picior de aluminiu sau poti opta pentru obisnuitele scaune de bar din lemn, ce prezinta mai mult decat o simpla autenticitate camerei.

   Pentru locuinta ta alege oricand scaunele pe care Xact Consulting le produce pentru nevoile tale, pentru dorintele si bugetul de care dispui. Cu siguranta, iti gasesti motivarea de a te relaxa in locuinta proprie daca ai scaune de bar din piele special create pentru nevoile de stare de bine si relaxare, intr-un stil cat mai elegant al casei tale. Pe de alta parte, poti opta pentru scaune de bar si de sezut din lemn pentru simplitatea casei, cu un puternic accent pe nevoile personale de natural, ecologic si ergonomic.

   In plus, pentru ca iti doresti relaxare dubla atunci cand ajungi obosit de la munca, compania iti intelege dorintele de relaxare si produce scaune de relaxare, in culori, modele si dimensiuni unice, menite sa se potriveasca dimensiunii camerei, spatiului si aspectului locuintei.

   Cu alte cuvinte, preferintele tale in materie de scaune, in linii clasice, materiale elegante, inaltimi reglabile si materiale durabile isi gasesc satisfacere in gama ideala de scaune pentru locuinta proprie, bar sau restaurant direct pe adresa www.scaunepentrubar.ro.